Content, Περιεχόμενο, Inhalt, Contenido

25Feb, 2014

Όπως κι αν το πεις, σε όποια γλώσσα κι αν το μεταφράσεις το περιεχόμενο είναι ο Βασιλιάς! Πάντα ήταν και πάντα θα είναι.

Στο Marketing, και ειδικά στο Digital, το περιεχόμενο δεν πρέπει να είναι ποσοτικό και να χάνεται στα απεριόριστα μηνύματα που λαμβάνει ο λήπτης. Πρέπει να είναι ποιοτικό. Πολλοί επαγγελματίες του χώρου πρέσβευαν πως το 2014 θα είναι η χρονιά που θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του 2013 για ποιοτικό περιεχόμενο στο Digital Marketing.

Τι είναι όμως το περιεχόμενο;

Σίγουρα ΔΕΝ είναι μόνο κείμενο. Είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Δεν θα μπω στη λογική του «μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις» αλλά είναι γεγονός πως υπάρχουν διάφορα είδη ανθρώπων που πρέπει να ικανοποιήσει το περιεχόμενο.

Υπάρχει κόσμος που κατανοεί καλύτερα ένα κείμενο, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν μια εικόνα και αυτοί που επιθυμούν να το ακούν. Πλέον το περιεχόμενο στο Digital Marketing θα πρέπει να κάνει όλα όσα δεν μπορεί το παραδοσιακό Marketing και να καλύψει όχι μόνο το χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου αλλά και την έλλειψη αυτού. Για το τελευταίο, αναφέρομαι στη περίπτωση των ΑμΕΑ και στον τρόπο που σε αυτό τον τόπο αντιμετωπίζουμε αυτή τη κατηγορία των ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να νιώθει μειονεκτικά (αυτό όμως είναι μια άλλη κουβέντα).

Επομένως, ένα video ή infographic σε μορφή περιεχομένου θα ήταν εξαιρετικός τρόπος για να προωθήσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και να καταφέρεις να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό.

Επίσης, το 2013 ήταν μια χρόνια που το Twitter έδειξε τη δυναμική του στην Ελλάδα και απέδειξε πως το μέγεθος του μηνύματος δεν μετράει. Ειδικά αν ξέρεις πότε και πως αυτό το μήνυμα να το επικοινωνήσεις. Σίγουρα οι 140 χαρακτήρες είναι δεσμευτικοί αλλά πλέον οι δυνατότητες αυξήθηκαν και ομοίως τα μηνύματα και οι followers!

cns_cc

Mobile…

Θα το λέμε κάθε χρόνο πλέον και τουλάχιστον για την επόμενη τριετία. Oλες μας οι διαφημιστικές καμπάνιες, τα web sites και γενικότερα η επικοινωνία μας πρέπει να έχει ως στόχο και τις κινητές συσκευές.

Responsiveness, είναι ο τρόπος για να είσαι mobile friendly με τους επισκέπτες σου. Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσεις τόσο την επισκεψημότητα όσο (και κυρίως) το conversion της ενέργειάς σου.

Επένδυση

Κι όμως το Content Marketing μέσα από το Digital Marketing είναι μια επένδυση που θα γυρίσει κέρδος και υπεραξία σε όποιον με στρατηγική και υπομονή το χρησιμοποιήσει.

Όσο κι αν τα μεγάλα Agencies προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία του για να διατηρήσουν τα όποια κέρδη έχουν μείνει στο παραδοσιακό Marketing, είναι γεγονός πως στο τέλος της ημέρας, το content είναι αυτό που θα μπορεί ο manager να μετρήσει, θα μπορεί να  αξιολογήσει και εν τέλει να το κερδίσει.

Το είδαμε όλα αυτά τα χρόνια με την καθυστέρηση στο facebook και στο youtube advertising. Το ζήσαμε μια δεκαετία πίσω με την αντίστοιχη καθυστέρηση στο online & affiliate marketing. Δε νομίζω πως θα πρέπει να καθυστερήσουμε στο Content.

Το στοίχημα σε αυτό δεν είναι η δημιουργία του, αλλά η μοναδικότητά του! Δημιουργήστε περιεχόμενο μοναδικό, που να προέρχεται φυσικά μέσα από το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Βρείτε το δικό σας group από λήπτες του μηνύματος και μιλήστε απευθείας μαζί τους. Ανακαλύψτε το ενδιαφέρον που μπορεί να έχει κάθε κομμάτι του περιεχομένου που θα δημιουργήσετε και μην ανησυχείτε, τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που αξίζουν στο brand και στο περιεχόμενό σας!

[hr align=”center”]

[button link=”http://www.cityneversleeps.eu/contact” size=”large” newtab=”on”]Μια υπεροχη ιδεα για εσας![/button]

[hr align=”center”]

[team-member name=”Nicholas Zartaloudis” image=”http://www.cityneversleeps.eu/wp-content/uploads/2013/12/008-300×200.jpg” title=”Marketing Consultant, City Never Sleeps” social_twitter=”http://www.twitter.com/CNS_CC” social_facebook=”https://www.facebook.com/1CityNeverSleeps” social_linkedin=”http://gr.linkedin.com/in/nicholaszartaloudis/”]

Nicholas is an experienced Mobile and Online Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 10years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page

[/team-member]

About The Author
Nicholas is an experienced Digital Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 13 years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page or contact him! UK: +44(0) 7758 66 7472 GR: +30 697 7653 553