Χρειάζομαι ιστοσελίδα;

30Jan, 2014

Αυτή είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχομαι όταν συζητώ με ένα ελεύθερο επαγγελματία όπως δικηγόρο, γιατρό, κτλ, ή μια μικρομεσαία επιχείρηση όπως café, κατάστημα χονδρικής, κτλ.

Η απορία, ο σκεπτικισμός και η ανασφάλεια κυριεύουν τον περισσότερο κόσμο, για κάτι τόσο απλό και πλέον τόσο οικονομικό.

Στο post αυτό θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω τουλάχιστον 5 λόγους που θα πρέπει ένας ελεύθερος επαγγελματίας και μια μικρομεσαία επιχείρηση να αποκτήσουν το δικό τους διαδικτυακό εργαλείο επικοινωνίας εξηγώντας τα οφέλη που θα έχει μια τέτοια ενέργεια.

1.     Παρουσία σε μεγαλύτερο κοινό

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που μπαίνουν στη διαδικασία αναζήτησης υπηρεσιών και προϊόντων μέσω του διαδικτύου. Σκεφτείτε πως οι πιο «ψαγμένοι» για να πραγματοποιήσουν μια αγορά, πρώτα θα επισκεφθούν sites που φιλοξενούν προσφορές και τιμές διαφόρων ηλεκτρονικών καταστημάτων και μετά θα προχωρήσουν σε αγορά.

Επιπλέον, ο κόσμος δεν μένει μόνο στη πρόταση και στη σύσταση που μπορεί να του γίνει από ένα φίλο ή συγγενικό πρόσωπο. Μπαίνει στη διαδικασία αυτή τη σύσταση να την επιβεβαιώσει με την αναζήτηση στο διαδίκτυο. Δεν είναι τυχαία η έκφραση «θα το… googlάρω και θα αποφασίσω!». Το να σας βρει κάποιος μέσα από μια τέτοια αναζήτηση και να πληροφορηθεί σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρεται αλλά και πως θα έλθει σε επαφή με εσάς, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

City-Never-Sleeps Web-Sites-Promo

2.     Email ως εργαλείο επικοινωνίας

Ένα από τα συνηθέστερα λάθη που συναντώ μιλώντας με ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν b2c υπηρεσίες, όπως δικηγόροι, γιατροί, ηλεκτρολόγοι, κτλ είναι πως τα email που δίνουν στους πελάτες τους είναι τα λεγόμενα home emails: Gmail, Hotmail, Yahoo mail, κτλ.

Ο πελάτης, βλέπει με διαφορετικό τρόπο έναν επαγγελματία που ξεχωρίζει από τη μάζα των συνηθισμένων email accounts. Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα μπορεί να θεωρούνται (καλώς ή κακώς) και spam, με αποτέλεσμα η επικοινωνία να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Είναι ξεκάθαρο πως αν λαμβάνατε ένα email από το nzartaloudis@yahoo.gr θα ήταν πιθανότερο να το στείλετε άμεσα στα «σκουπίδια» σε αντίθεση με το Nicholas.Zartaloudis@cityneversleeps.eu

Εκλογές 2014 - Δημοτικές & Περιφερειακές
Εκλογές 2014 – Δημοτικές & Περιφερειακές

3.     Συνηθισμένες Ερωτήσεις

Έχετε μεγάλο κόστος, τόσο οικονομικό όσο και σε εργατοώρες, απαντώντας σε ερωτήσεις πελατών σας; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πολύ πιθανό να μειώσετε αυτό το κόστος, έχοντας μια σελίδα με τις πιο συνήθεις «Ερωτήσεις και Απαντήσεις» στην ιστοσελίδα σας.

Επιπλέον, νέοι πελάτες μπορεί να έλθουν σε επαφή με εσάς, ακριβώς επειδή διάβασαν τις απαντήσεις σας μέσα από την διαδικτυακή τους αναζήτηση.

4.     Μείωση του διαφημιστικού σας budget

H ιστοσελίδα είναι ένας από τους πιο οικονομικούς και ταυτόχρονα μεγαλύτερης διάρκειας τρόπους διαφήμισης. Μέσω αυτής μπορείτε να ενημερώσετε τους πελάτες σας, να προωθήσετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Με μια ορθή στρατηγική SEO (Search Engine Optimization) θα μπορεί κάποιος, που αναζητά μέσα από μηχανές αναζήτησης υπηρεσίες όπως οι δικές σας, να σας βρει και να μάθει για εσάς.

5.     Δημιουργία πελατειακής βάσης και επικοινωνίας με αυτή

Για τον κάθε ελεύθερο επαγγελματία, ο πελάτης και ειδικά ο ευχαριστημένος πελάτης είναι… χρυσός! Η προσεγμένη επικοινωνία, η ορθή συνεργασία και το άρτιο αποτέλεσμα αυτής είναι ικανά να δώσουν στην εταιρεία όχι μόνο μια σταθερή επαγγελματική σχέση αλλά και νέους πελάτες.

Η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας, με τα δεκάδες εργαλεία που μπορούν να την πλαισιώσουν είναι ένα πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την δημιουργία πελατειακής βάσης που πάνω σε αυτή θα οικοδομηθεί η στρατηγική των πωλήσεων σας. Απλές ενέργειες που θα τις προωθείτε μέσω της ιστοσελίδας μπορούν να σας φέρουν αρκετούς εν δυνάμει πελάτες που με τη σειρά σας και μέσω email campaigns και SMS campaigns μπορείτε να τους μετουσιώσετε σε εν ενεργεία πελάτες.

[hr align=”center” weight=”thick”]

Πλέον, ένα από τα δυνατότερα διαφημιστικά εργαλεία είναι αυτά που βρίσκονται online. Είναι τα Social Media, οι μηχανές αναζήτησης, οι online διαφημίσεις. Για να υποστηριχθούν όλα αυτά και για να θεωρήσει ο πελάτης ότι έρχεται σε επαφή με μια σοβαρή εταιρεία, η ύπαρξη ιστοσελίδας είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη.Η City Never Sleeps, μπορεί να σας δώσει τις δημιουργικές ιδέες και τις λύσεις για να οικοδομηθεί η δική σας ιστοσελίδα. Πάνω σε αυτή, θα σας βοηθήσουμε στη συνέχεια, να χτίσετε την επικοινωνιακή στρατηγική σας και να την υποστηρίξετε με εργαλεία που θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Εμπιστευθείτε μας!

[button link=”http://www.cityneversleeps.eu/contact” size=”medium” newtab=”on”]Επικοινωνια[/button]

[button link=”tel: 00306977653553″ size=”medium”]Click-to-call απο κινητο![/button]

[hr align=”center”]

[team-member name=”Nicholas Zartaloudis” image=”http://www.cityneversleeps.eu/wp-content/uploads/2013/12/008-300×200.jpg” title=”Marketing Consultant, City Never Sleeps” social_twitter=”http://www.twitter.com/CNS_CC” social_facebook=”https://www.facebook.com/1CityNeverSleeps” social_linkedin=”http://gr.linkedin.com/in/nicholaszartaloudis/”]

Nicholas is an experienced Mobile and Online Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 10years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page

[/team-member]

About The Author
Nicholas is an experienced Digital Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 13 years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page or contact him! UK: +44(0) 7758 66 7472 GR: +30 697 7653 553