… ποιός είναι αυτός ο αριθμός;

14May, 2014

Πριν από 2-3 ημέρες έκανα ένα status update στο facebook σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική στα μαζικά SMS και τους “επαγγελματίες” του χώρου που με θράσος (καλό για αυτούς) και άτοπη σιγουριά (κακό για τους πελάτες τους!) έδιναν τιμές πολύ κάτω του κόστους στις προσφορές τους. Βλέπετε η περίοδος αυτή λίγο πριν τις εκλογές βοηθάει στη μαζική αποστολή SMS και στην αμεσότερη ενημέρωση των ψηφοφόρων.

Σε μια κουβέντα/παρουσιαση που είχα με έναν υπεύθυνο επικοινωνίας μιας παράταξης σχετικά με το θέμα, έμαθα τα εξής 2 τραγελαφικά:

1. Οτι η τιμή (λιανική παρακαλώ) στην αγορά είναι γύρω στο 0.012€/SMS (όταν η χονδρική που πουλάνε οι εταιρείες κινητής είναι λίγο πάνω από το 0.03)

2. Οτι είχαν τη δυνατότητα αλλά (καλό για αυτούς) δεν την εκμεταλλέυθηκαν να βρουν λίστα.

Κάπου εκεί, διαπίστωσα πως στο χώρο του Mobile Marketing κυκλοφορεί πολύ “σκάρτο” υλικό. Δεν με εξέπληξε, μια και είμαι στο χώρο των τηλεπικοινωνιών αρκετά χρόνια για να εκπλαγώ από τέτοιες πρακτικές. Πίστευα όμως πως θα είχαν εξαλείψει από τη στιγμή που οι εταιρείες κινητής κατέβαζαν τα… ρολά στις εταιρείες εξωτερικού και ρύθμιζαν με αυτό τον τρόπο την Ελληνική αγορά. Φευ!

Στη φωτογραφία, θα δείτε το αποτέλεσμα μιας τέτοιας καμπάνιας. Όπως θα δείτε, η εν λόγω καμπάνια εταιρείας παιδικών ρούχων (γνωρίζω ποια είναι μια και είμα πελάτης… πλέον!) επέλεξε την φθηνότερη λύση για ενημέρωση της loyal βάσης της. Θα μπορούσε να επιλέξει τη φθηνότερη ελληνική λύση αλλά επέλεξε τη φθηνότερη γενικά. Δηλαδή, επέλεξε να σταλθούν τα μηνύματα από το εξωτερικό και αν και τελικά πέρασαν ως μηνύματα, δεν εμφανίζεται πουθενά η επωνυμία της.

Εύλογα, θα θέσω 2 ερωτήματα:

Το πρώτο προς την Εταιρεία: Είστε ευχαριστιμένοι από την ποιότητα και την αποτυχία της καμπάνιας σας;

Το δεύτερο προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας: Πόσο ακόμα θα εμπαίζεται τους έλληνες επαγγελματίες τους χώρου με τέτοιες πρακτικές. Κλείστε μια και καλή την όποια αποστολή από το εξωτερικό ή επετρεψτε τες όλες! Δεν ειναι σωστό και ηθικό να κατεβαίνουμε με προσφορές που παρέχουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα σε αντίστοιχες τιμές που εσείς σε ένα βαθμό ορίζεται και να χάνουμε το project διότι κάποιοι “τυχάρπαστοι” εξακολουθούν να σας “κοροϊδεύουν” και παράλληλα να θίγουν την αγορά.

Να θυμίσω πως αντίστοιχες πρακτικές αλλά και ο στρουθοκαμηλισμός σας, έφεραν την αγορά των Premium Services σε δεινή θέση αλλά και σε απόγνωση, τη προηγούμενη χρονιά.

[hr align=”center”]

[team-member name=”Nicholas Zartaloudis” image=”http://www.cityneversleeps.eu/wp-content/uploads/2013/12/008-300×200.jpg” title=”Marketing Consultant, City Never Sleeps” social_twitter=”http://www.twitter.com/CNS_CC” social_facebook=”https://www.facebook.com/1CityNeverSleeps” social_linkedin=”http://gr.linkedin.com/in/nicholaszartaloudis/”]

Nicholas is an experienced Digital Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 12 years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page or contact us!

[/team-member]

 

About The Author
Nicholas is an experienced Digital Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 13 years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page or contact him! UK: +44(0) 7758 66 7472 GR: +30 697 7653 553