Pokemon Go και αύξηση επισκεψιμότητας

19Jul, 2016

Pokemon Go! Η νέα τρέλλα του Δυτικού Κόσμου είναι γεγονός. Ο παροξυσμός που έχει δημιουργηθεί σε USA & Great Britain και έχει μεταφερθεί και στις υπόλοιπες χώρες ως πληροφόρηση, έχει δημιουργήσει fans και στην Ελλάδα. Σίγουρα όχι με την τρέλλα που θα δείτε στο παρακάτω video, αλλά σίγουρα οι νεώτερες ηλικίες έχουν ξεκινήσει το μεγάλο κυνήγι των Pokemons!

Πως ένα κατάστημα μπορεί να κερδίσει από το Pokemon Go!

Μα είναι δυνατόν; Ναι είναι! Φτάνει να επενδύσεις χρόνο στο να κατανοήσεις τη λογική του παιχνιδιού και να υποθέσεις πως ο κόσμος είναι αρκετά τρελλός και φανατικός ώστε να κυνηγήσει αυτό που θα έχεις δημιουργήσει. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το Pokemon Go! είναι ένα location-based augmented reality παιχνίδι για smartphones με λειτουργικό Android και iOS. Οι παίκτες μπορούν να “πιάσουν” και να μονομαχήσουν με τα Pokémon, cartoon πλασματάκια, τα οποία και εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού, όπου με την βοήθεια της κάμερας του, αποτυπώνει τον πραγματικό κόσμο. Επομένως ο παίχτης αυτό που έχει να κάνει είναι να βρει σημεία στον χάρτη του παιχνιδιού (που αποτυπώνει τον πραγματικό χάρτη της περιοχής που βρίσκεται ο παιχτης) και να δει αν σε αυτά υπάρχει κάποιο πλάσμα που να του δώσει επιπλέον πόντους κτλ.

Η δική σας η επιχείρηση είναι ένα τέτοιο spot; Είναι PokeStop ή Gym (σημεία στο παιχνίδι του Pokermon Go! που εμφανίζονται τα Pokemon ή και κάποια “δώρα” που δίνει το παιχνίδι); Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείτε και μετά να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Προσέλκυση πελατών

Μα είναι δυνατόν; Ναι είναι!

Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού, με τα in-app purchases, και η φρενύτιδα για το διαδραστικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι ικανά να δημιουργήσουν την απαραίτητη κίνηση στο κατάστημα σας. Συγκεκριμένα:

Ένα από τα in-app purchases ειναι τα Lures, ένα είδος δολώματος που ουσιαστικά αυξάνουν το ποσοστό των Pokemon στη περιοχή γύρω από το PokeStop.

Διότι στην αρχή το παιχνίδι δείχνει να είναι πολύ εύκολο να βρεις Pokemon στη γύρω περιοχή, μετά όμως δυσκολεύει ιδιαίτερα και επομένως η χρήση τέτοιων… δώρων είναι “μάννα εξ ουρανου”!

Πως αγοράζονται;

Η αγορά τους είναι ιδιαίτερα εύκολη.

  • Πατάτε το Pokeball που βρίσκεται στο κέντρο και κάτω της οθόνης σας
  • Επιλέγετε “Shop”
  • Βρίσκετε τη κατηγορία των Lures. Επιλέγετε εκείνο που επιθυμείτε και μετά το διαδικαστικό της πληρωμής…
  • … και εφόσον έχετε επιστρέψει στην αρχική εικόνα, πατάτε το Pokeball ξανά και επιλέγετε “Items”
  • Πατάτε το Lure για ενεργοποίηση

Αν η επιχείρησή σας είναι κοντά σε PokeStop αξίζει να δείτε το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα οικονομικής ενέργειας. Το κόστος του Lure είναι στα 100 PokéCoins, δηλαδή 0.99€ και σας προσφέρει 30΄”μαγικής” προσέλκυσης Pokemon και κατ’επέκταση εν δυνάμει πελατών! Θα πρότεινα να δώσετε κάτι παραπάνω ώστε να ενεργοποιήσετε για 4-5 ώρες αυτή τη δυνατότητα.

Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα 3 Εικόνα 4 Εικόνα 4.1 Εικόνα 5

Φυσικά, δεν είναι μια ιδέα που θα μπορούσε να “τρέξει” με υψηλή επιτυχία σε κάθε επιχείρηση, αλλά είναι μια ιδέα που αν ασχοληθεί κάποιος κάτι παραπάνω από το να δοκιμάσει, μπορεί να εξελιχθεί σε μια ιδέα με υψηλό ROI!

Digital Marketing & Μικρομεσαίες Ιστορίες

Αν λοιπόν σκέφτεστε να δοκιμάσετε το παραπάνω μην αμελήσετε να κάνετε τα εξής:

  • Να μάθετε πως παίζετε και να παίξετε το συγκεκριμένο (βασικός κανόνας για να “γνωρίσετε” τον εν δυνάμει πελάτη σας)
  • Να ανατρέξετε σε μηχανή αναζήτησης και να βρείτε πιθανά success stories που να σχετίζονται με το Pokemon Go!
  • Να “ντύσετε” μέρος του καταστήματός σας (Pokemon Go Badges, Pokemon Go Announcement Board, κτλ)
  • Να ενημερώσετε το κοινό του Pokemon Go πως είστε μέσα στο παιχνιδι! #pokemongoGR

[hr align=”center”]

[team-member name=”Nicholas Zartaloudis” image=”http://www.cityneversleeps.eu/wp-content/uploads/2013/12/008-300×200.jpg” title=”Marketing Consultant, City Never Sleeps” social_twitter=”http://www.twitter.com/CNS_CC” social_facebook=”https://www.facebook.com/TheCityNeverSleepsLtd” social_linkedin=”http://gr.linkedin.com/in/nicholaszartaloudis/”]

Nicholas is an experienced Digital Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 13 years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page or contact him!

UK: +44(0) 7758 66 7472
GR: +30 697 7653 553

[/team-member]

About The Author
Nicholas is an experienced Digital Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 13 years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page or contact him! UK: +44(0) 7758 66 7472 GR: +30 697 7653 553