Εκλογές 2014 – Digital Επικοινωνία για τους Υποψηφίους

09Dec, 2013

Με την έλευση του νέου χρόνου, ο πολίτης θα δέχεται ακόμη περισσότερα μηνύματα εκλογικού χαρακτήρα. Αφίσες στους δρόμους, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, status reports σε facebook, κτλ. Για πολλούς οι εκλογές 2014 θα είναι ένας λόγος να ασχοληθούν πιο ζεστά με την Δημοτική Αρχή, τις Περιφέρειες αλλά και την Ευρωπαϊκή Βουλή.

Η ψήφος, για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όχι όπως παλιά που με βάση τα αποτελέσματα στις… μικρές εκλογές, τα κόμματα κυβέρνησης «έπαιρναν» το μήνυμα του λαού, αλλά κυρίως διότι πλέον ο λαός θα πρέπει με σοφία να επιλέγει εκείνους που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή του. Αυτή τη περίοδο η επιλογή άξιων διαχειριστών της δημοτικής αρχής είναι εξαιρετικά σημαντική.

Από την άλλη, εκείνοι που θέλουν να προσφέρουν με προσωπική εργασία και μεθοδικότητα στο Δήμο τους, θα πρέπει να εκτεθούν απέναντι στο λαό και να προσφέρουν με την ειλικρίνειά τους όλα εκείνα τα στοιχεία που θα ενεργοποιήσουν τον πολίτη. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η μεγαλύτερη υποστηριξη του ψηφοφόρου και εν τέλει τη συμμετοχή του υποψηφίου στη διαχείριση του Δήμου ή της Περιφέρειας.

political-banner_
Εκλογές 2014 – Δώσε στην επικοινωνία σου την αποτελεσματικότητα που της αξίζει.

Τα γνωστά Μέσα, τηλεόραση και ραδιόφωνο δεν έχουν την ίδια απήχηση όπως παλαιότερα, τουναντίον ο κόσμος ενημερώνεται, αξιολογεί και επικοινωνεί μέσω της τεχνολογίας. Ο υποψήφιος που εμπλέκεται σε μια εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα παρακάτω εργαλεία, ώστε η επικοινωνία του να είναι άρτια και αποτελεσματική:

  • Προσωπική ιστοσελίδα. Είτε πρόκειται για υποψήφιο Εθνικών Εκλογών ή Δημοτικό Σύμβουλο, η δημιουργία σελίδας στο διαδίκτυο είναι επιτακτική. Μέσω αυτής, ο υποψήφιος θα εκφράσει τις ιδέες του, τις ιδέες της παράταξης που ανήκει και θα δώσει στον πολίτη τη δυνατότητα της επικοινωνίας. Επιπλέον, με την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πχ facebook, twitter, youtube, κτλ, η σελίδα θα μπορεί να προωθηθεί αποτελεσματικότερα, σε ένα δίκτυο υψηλής επισκεψημότητας.
  • Social Media. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης απαραίτητη και λειτουργεί συμπληρωματικά με την ιστοσελίδα. Θα μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με την βιτρίνα ενός καταστήματος. Θα πρέπει να προσελκύει τον επισκέπτη και να έχει κάτι που να του τραβήξει την προσοχή. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελεί ολόκληρο το κατάστημα! Μια σελίδα, για παράδειγμα στο facebook, μπορεί να περιλαμβάνει αρκετά κομμάτια του λόγου και των ιδεών ενός υποψηφίου, αλλά για μια ολοκληρωμένη και άρτια δομημένη παρουσίαση ο επισκέπτης θα μπει στη προσωπική σελίδα.

Η επιλογή των σελίδων του Barack Obama έγινε, για να δείξουμε το success story μιας καμπάνιας που ένα μεγάλο κόμμάτι της βασίστηκε στην Digital επικοινωνία.

  • Mobile Marketing. Το κινητό είναι πλέον η επικοινωνιακή επέκταση του πολίτη και ο τρόπος που μπορεί κάποιος να ενημερώσει και να ενημερωθεί. Η αμεσότερη μορφή επικοινωνίας είναι το SMS. Ο Υποψήφιος θα μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με εκατοντάδες ή και χιλιάδες υποστηριχτές του σε μόλις 1΄. Πλέον, η χρήση αυτής της δυνατότητας απαιτεί τη συνεργασία με σοβαρό επαγγελματία του χώρου.

[button link=”http://www.cityneversleeps.eu/contact” size=”large”]καλεστε μας για προσφορα bulk sms[/button]

  • Online Marketing. Ίσως ακουστεί κοινότυπο, αλλά είναι μια αλήθεια. Ο κόσμος αναζητά τους λόγους της ψήφου του μέσα από τις μηχανές αναζήτησης και τα διάφορα forums. Η προώθηση της προσωπικής ιστοσελίδας και των ιδεών που αναφέρονται μέσω αυτής, θα επιφέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην επικοινωνία του υποψηφίου με τους ψηφοφόρους. Η Google είναι η μεγαλύτερη και αποδοτικότερη πλατφόρμα διαφήμισης και προώθησης και την εμπιστεύονται οι περισσότεροι επισκέπτες.
  • e-mail Marketing. Μπορεί ένα email να μεταφραστεί σε ψήφο; Η απάντησή μου είναι ναι! Μια σωστά δομημένη καμπάνια email marketing έχει πολλαπλά οφέλη για τον υποψήφιο. Η δυνατότητα χρήσης πολύμορφου περιεχομένου (κείμενο, video, εικόνα, ήχος) είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεσματική. Επίσης, όπως και με το Mobile Marketing, πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικονομική καμπάνια με εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Φυλλάδια. Ο επικοινωνιακός κύκλος καταλήγει στη παραδοσιακή ενημέρωση του πολίτη, το φυλλάδιο. Είτε για την ενημέρωση μιας ομιλίας ή για την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης, το φυλλάδιο παραμένει ένας τρόπος επικοινωνίας για τους περισσότερο παραδοσιακούς.

Η City Never Sleeps για τις εκλογές 2014 έχει δημιουργήσει ένα πακέτο επικοινωνίας, ιδιαίτερα προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός Υποψηφίου ή μιας Παράταξης. Η συνεργασία της εταιρείας με ανθρώπους που έχουν την εμπειρία μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων, μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε εκείνα τα σημαντικά σημεία στα οποία η άρτια επικοινωνία μεταφράζετε σε υποστήριξη και κατ’ επέκταση σε ψήφο. Εμπιστευθείτε τα εργαλεία που σας προσφέρουμε και σε συνεργασία με εσάς και την ομάδα επικοινωνίας σας, ας φτιάξουμε ένα αποτελεσματικότερο επικοινωνιακό πλάνο. Η 10ετής εμπειρία μου στο χώρο της digital επικοινωνίας και των τηλεπικοινωνιών μπορεί να προσφέρει τη σιγουριά και τον επαγγελματισμό για μια τόσο σημαντική επικοινωνία

[button link=”http://www.cityneversleeps.eu/contact” size=”medium” newtab=”on”]επικοινωνηστε μαζι μας![/button]

[team-member name=”Nicholas Zartaloudis” image=”http://www.cityneversleeps.eu/wp-content/uploads/2013/12/008-300×200.jpg” title=”Marketing Consultant, City Never Sleeps” social_twitter=”http://www.twitter.com/CNS_CC” social_facebook=”https://www.facebook.com/1CityNeverSleeps” social_linkedin=”http://gr.linkedin.com/in/nicholaszartaloudis/”]

Nicholas is an experienced Mobile and Online Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 10years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page

[/team-member]

About The Author
Nicholas is an experienced Digital Marketing Professional. He is in the telecoms market the last 13 years. For full CV, please do not hesitate to visit his LinkedIn Page or contact him! UK: +44(0) 7758 66 7472 GR: +30 697 7653 553